Färgbutik med linoljefärg

Från verkstadsbutiken säljer jag linoljefärg, penslar, tillbehör för målning och fönsterrenovering till kunder i Umeå, Vindeln och övriga västerbotten.

Nu under vinterhalvåret har butiken endast öppet efter överenskommelse men det går nästan alltid att ordna - ring mig på 0739-819890 så du är säker på att jag är på plats!

Råd och tips

Nyfiken på linoljefärger och byggnadsvård men har svårt att veta var du ska börja? Jag hjälper dig med råd och tips hur du kommer igång. Jag har en stor samling uppmålade färgprover och guidar dig rätt om du är osäker på vilken kulör du ska använda.

Färg från Ottoson

Linoljefärgen kommer från Ottossons färgmakeri i Genarp. Oljan i Ottossons färg kommer från linfrö som odlats i Skåne.

Linoljefärgär en traditionell färgtyp och en ren naturprodukt sominnehåller linolja och pigment. Färgen tränger in i underlaget men låter det andas och ger en yta som klarar påfrestningar och slitage. Linoljefärg kan användas såväl på redan målade ytor som för målning av trärena ytor både inom- och utomhus.

Jag har samtliga Ottossons standardkulörer hemma (ej kolboltblå och ultramarin) men större volymer kan behöva förhandsbeställas. Det är möjligt att beställa specialkulörer utifrån ex NCS-kod eller en färgflaga. Om du inte hittar något som passar av det kan jag hjälpa dig blanda till precis den färg du vill.